Piraeus , Griekenland
Door: pietentrijntjebos
Blijf op de hoogte en volg Piet En Trijntje
17 Januari 2012 | Griekenland, Piraeus
Vanmorgen meerden we af in Piraeus , en na ons liep er nog een cruiseschip binnen . de koude rillingen liepen ons over het lijf . Het was de Costa Serena , een zusterschip van de Costa Concordia , het schip dat is gekapseisd in Toscane . . . Het houd ons wel bezig , we zien de hele tijd beelden op onze tv ( Sky news )
Ook kregen we vandaag gewapende mensen aan boord , want we varen straks door “piratengebied “ We krijgen dan ook bescherming van de marine . Morgen hebben we een extra passengers drill , ook ivm de piraterij . We mogen ’s avonds niet meer naar buiten en moeten de gordijnen dichthouden . Maar geen zorgen hoor , er is nog nooit iets gebeurd , en we worden goed beschermd . Tot zo ver de vervelende dingen .
We hadden een prachtige dag , wel koud , maar schitterend weer. We maakten een excursie naar het kanaal van Corinthe , en naar de stad met dezelfde naam . Na een prachtige busrit langs de kust met bergen met sneeuw op de toppen kwamen we bij het kanaal wat zo’n 6 km lang is en heel smal met loodrechte zijwanden . Het stamt uit 1890 , daarvoor moesten ze de schepen over het land vervoeren !! Veel vaart er niet meer doorheen , de(Cruise) schepen zijn te groot geworden . In Corinthe bezochten we de ruïnes van de Griekse –en later Romeinse stad van rond 1500 v.Chr. tot zo’n paar honderd na Chr. En dat alles weer tegen dat decor van besneeuwde bergen , blauwe lucht en zee : prachtig ! Ik hoop dat het op de foto’s een beetje overkomt . . . .
17 Januari : op zee
Vandaag hadden we de drill . We moesten uit de cabin en in de gang gaan zitten . Eerst een beetje onwennig , maar er ontstond al snel een leuke sfeer . Iedereen ontdekte wie zijn buren waren , er was iemand die had muziek mee op z’n i-pad en de (Engelse ) humor was niet van de lucht . ( “It looks like we having a streetparty” – en “has anybody seen the man with the wooden leg ? “ enz.)
Morgen zijn we in Port Said, daarna het Suez kanaal , Aqaba ( Petra) en Safaga ( dal der koningen ) . Allemaal hoogtepunten !! Daarna 5 zeedagen , dus dan maken we ons eerstvolgende verslag !
Groetjes en Tot dan !!!!
17 Januari 2012 - 12:56
Jolanda:
lieve allebei, wat verschrikkelijk he van de Costa Concordia, afschuwelijk. ook ons houd dit erg bezig. eerst de schrik van het zal toch niet.......de komende dagen zal vast spannend zijn zeg, lijkt me maar eng maar gelukkig is er goede bescherming. ik lees uit de verhalen hoe jullie genieten. lekker blijven doen maar dat komt vast goed. trijntje voel je je wat goed? ik hoop het maar...goede vaart! -
17 Januari 2012 - 13:32
Jan-Hein :
Hoi vrienden, ik ben eindelijk aangehaakt aan jullie fantastische reis! Goeie verhalen tot nu toe en wat een prachtige hut. Mocht je omslaan dan heb je een mooi open dak. Geniet er van en wij zien uit naar jullie volgende verslag. PS. Het vriest hier nu een dag of 2 dus de rayonhoofden zullen in Friesland inmiddels wel bij elkaar gekomen zijn..... -
17 Januari 2012 - 14:13
Marja:
Hoi luitjes, zo maak je weer wat mee vandaag de dag,als ik je reisverslag lees. Inderdaad, steil en behoorlijk heftig die wanden van dat kanaal !
En zoals al eerder geschreven,het is hier mooi weer maar lekker koud,vannacht vorst en nu iets boven nul.
Morgen verandert dat weer,gaat het meer regenen en de temperatuur weer naar boven nul geloof ik. Beetje sprokkelwinter dus,het kan vriezen en het kan dooien zullen we maar zeggen,haha
Groetjes en tot later maar weer. -
17 Januari 2012 - 16:32
Ymkje:
We hadden t er nog over bij jullie. Cruisen was zo veilig! Dat is t natuurlijk ook tenzij je zo n narcist v e kapitein hebt. Hopelijk zijn die van jullie serieuzer van aard. Er was nog een conversatie tussen de kustwacht en de kap. waarin hij werd gesommeerd terug aan boord te gaan. Zelfs als n bevel gegeven .... Ik ben blij dat jullie nog fris en fruitig genieten. Leuk piet je verhaaltjes en de foto's -
17 Januari 2012 - 17:12
Alie En Jan:
Ja het is me wat met die Costa kapitein. Die vent deugt echt niet voor z'n vak, er is nu echt bewijsmateriaal van de kustwacht.
Leuk dat kanaal van Corinthe. De laatste keer dat we in Athene waren (met HAL Eurodam) hebben we tijdens een excursie erdoor gevaren. Gekke ervaring met die hoge muren.
Onze vrienden in Hoofddorp hebben tijdens hun laatste wereldcruise ook van die piratentoestanden en drills gehad. Hilarische foto's op de gang! Maar dat is verder goed gegaan gelukkig. Toch weer een ervaring. We zijn heel benieuwd naar jullie Petra-foto's straks.
groetjes en geniet ze! -
18 Januari 2012 - 12:09
Gerda Posthuma:
Hallo wereldreizigers, leuk om zo regelmatig iets van jullie te horen, ja dat was wel heftig nieuws van dat andere schip.. fout van de kapitein met verschrikkelijke gevolgen, mooi daar hoor! Succes met varen en tot "gauw" veel plezier Trijn en Piet! -
18 Januari 2012 - 16:15
Fam Teitsma:
dus jullie hebben het naar de zin
wat ziet Trijntje er goed uit de glans
op haar gezicht dit doet haar goed jullie moeten dit vaker doen .
geniet er van we horen wel weer van jullie
18 Januari 2012 - 17:49
Betty Bosman:
Lieve mensen
Wat een afzien voor jullie. Vorral Barcelona. Best spannend in piratenland!
Zo te lezen hebben jullie het prima naar je zin. Had ook niet anders verwacht.
Gaat het goed met je Trijntje.? Smaakt het eten je nu een beetje?
Geniet mensen en kom met veel prachtige verhalen terug. We blijven jullie volgen de komende weken.
x Betty en Jan-Hein -
19 Januari 2012 - 02:26
Fenna:
lieve piet en trijntje. gaat allemaal goed lees ik wel,en gaat alles goed met trijntje. wat een leuke reisverslag piet je doet het goed zeg, leuk allemaal om dat te lezen, en wij volgen alles hoor. veel plezier en kijken naar uit de volgende verslag, liefs van richard fred en fenna doeiii. -
21 Januari 2012 - 12:53
Yvonne:
mmmm, zou nu graag even bij jullie aan boord zijn, heerlijk allemaal nieuwe dingen zien. De zon schijnt hier zowaar eventjes tussen de (regen)wolken door. Geniet enorm mee door jullie verslagen en foto's, tot over een paar dagen! lfs Y