Phuket , Thailand
Door: pietentrijntjebos
Blijf op de hoogte en volg Piet En Trijntje
06 Februari 2012 | Thailand, Phuket
Phuket , dames en heren , is helaas bekend door de vreselijke beelden op tv van de Tsunami in 2004 die hier vreselijk heeft toegeslagen ! Daar is helemaal niets meer van te merken , op de Tsunami waarschuwingsmasten en vluchtroute aanduidingen na . Het is een moderne badplaats met veel hotels en restaurants aan zee . We kunnen niet aan een kade liggen , maar gaan voor de kust voor anker en landen met de tenders op het strand . Er liggen veel luxe jachten voor de kust , sommige wel héél luxe. . . .
We gaan met een tour naar de andere kant van het eiland wat er heel mooi , schoon en groen uitziet ! Goede bus en uitstekende wegen . We willen hier een boottocht maken naar Phang-Nga en Khao Ping Gun Island , oftewel “James Bond eiland “ zoals ze het tegenwoordig noemen nadat hier de film “Man with the golden gun “ is opgenomen en inderdaad , op de wegwijzers die we tegenkomen staat het inderdaad zo aangeduid .
Onderweg stoppen we bij een prachtige Buddhist Temple . Schitterende kleuren en versieringen . Er zijn er vele op het Eiland . Dan komen we aan bij het haventje waar we inschepen in een traditionele houten boot . Met een bloedgang vliegen we over het water naar het doel , James Bond Island , maar de weg er naar toe is schitterend !!! Overal eilandjes die loodrecht uit het water oprijzen , met soms de prachtigste kleuren en weelderig begroeid . . . Hier en daar een klein strandje en overal grotten , waar je soms (rustig) doorheen vaart . Een keer zagen we rotstekeningen , we weten helaas niet hoe oud . . .
We ronden James Bond Island , wat er prachtig uitziet maar iets drukker is , en zetten koers naar Panyi Island , een 150 jaar oud Thai – Moslim vissersdorp op palen gebouwd in zee en leggen hier een tijdje aan . We wandelen eerst door een modern restaurant en komen even verderop in het oude gedeelte . prachtige oude huisjes met de kleurige vissersboten er tussenin . . .Ook bezoeken we een school , maar omdat het zondag is , is daar niet veel te doen . De mensen leven op dit kunstmatige eiland en komen er bijna niet vanaf . . .
Na een heerlijke Thaische lunch zetten we weer koers naar Phuket waar we de laatste tender naar boord nemen en langzaam met ondergaande zon afscheid nemen van dit prachtige Tropische eiland . . . .
Welterusten . . . .
06 Februari 2012 - 07:54
Alie En Jan:
Echte mooi die Thaise tempels en dat gebied vanaf het water is schitterend (jullie gaan geloof ik nog naar Halong Bay, dat heeft er wat van weg).
Hier zijn de Rayonhoofden bijeen geweest en blijft het vriezeb. Iedereen is verwoed aan het sneeuwruimen op het ijs en het was gisteren erg druk met schaatsers die een rondje Sneek-Ijlst deden.
Die kou missen jullie geniet lekker van de zon! -
06 Februari 2012 - 13:46
Truus En Arie:
Wat een mooie verslagen maken jullie.
Wij genieten mee op deze manier.
Geniet maar lekker van het mooie weer.
Wij genieten ook van mooi droog vriesweer en als het nog een week zo hard blijft vriezen misschien wel een 11stedentocht. -
06 Februari 2012 - 22:40
Gerda:
Goh, wat zien jullie toch veel prachtige dingen en wat zie jij er ook ontzettend prachtig uit Trijn!! Tot de volgende keer en wat geweldig Piet dat je bij elke plaats iedere keer weer een heel verhaal erbij vertelt! Tùt ut Reahûs
07 Februari 2012 - 09:47
An Vogelzang Sneek:
Wat weer adembenemende foto's en prachtig verslag. Kunnen jullie het allemaal nog verwerken, maar goed dat je zoveel foto's heb gemaakt. Trijntje ziet er stralend uit.
Tot de volgende keer vanuit een bevroren Sneek, vol hoop op de grote tocht. -
07 Februari 2012 - 18:24
Familie Teitsma:
mooie foto's en het verslag is ook weer mooi ga zo door