Colombo , Sri Lanka ( Ceylon ) - Reisverslag uit Colombo, Sri Lanka van Piet En Trijntje Bos - WaarBenJij.nu Colombo , Sri Lanka ( Ceylon ) - Reisverslag uit Colombo, Sri Lanka van Piet En Trijntje Bos - WaarBenJij.nu

Colombo , Sri Lanka ( Ceylon )

Door: pietentrijntjebos

Blijf op de hoogte en volg Piet En Trijntje

02 Februari 2012 | Sri Lanka, Colombo

Hallo
Ik weet niet of jullie die serie nog kennen : Moeder wat is het heet , met de strijdkreet” Shut up !!!!” Hij speelde in India . Maar dit geld zeer zeker voor Sri Lanka , het voormalige Ceylon . Moeder , wat is het hier benauwd heet !! Minstens 34 graden !!!! Maar we hadden een superdag ! Wat een prachtig land en aardige mensen . We gingen deze dag op bezoek bij een Olifanten Weeshuis waar gewonde wilde , of loslopende jonge olifanten worden opgevangen. We kwamen ‘s Ochtends aan in Hoofdstad Colombo , waar we werden verwelkomt door een traditionele dansgroep dansend en opgezweept door tam-tam’s . Daarna de bus in , hier geen strenge controle’s . Maar eenmaal op de weg hetzelfde als in India : Kamikazes . Dus de ogen maar dicht of naar het langskomende landschap aan de zijde kijken , wat zeer de moeite waard is !!!We moesten ongeveer 80 km rijden , en kwamen onafgebroken langs huizen , winkeltjes en Boeddhistische tempetjes midden tussen een prachtige natuur van palmbossen , bamboe , thee , ananas en rijst velden . Die 80 km doe je wel 2-1/2uur over !! Aangekomen bij “Pinnawela Elephant Orphanage “ , opgericht in 1975 , werden we meteen naar een prachtig natuur gebied geleid , waar een stuk of 25 olifanten aan het baden en zwemmen waren in een prachtig meer omringd door palmbomen . Een fabelachtig gezicht !!! Sommigen geweldig groot , daarnaast ook veel jongen ! Na alles een tijdje te hebben aanschouwd mochten we dichterbij komen en met sommige wat makkere olifanten op de foto , of ze gewoon even aanraken , een apart gevoel die huid met heel lange harde haren !! Je voelt je wel heel klein naast zo’n geweldig dier . Even was het schrikken , een jonge olifant kreeg het op zijn heupen en draafde door het publiek heen . Even kwam hij of zij recht op Trijntje af , maar dacht : ”dat is zo’n aardige blonde meid “ nam een andere koers en onder veel gegil van sommige dames liep hij weer verder naar het water en liep alles gelukkig goed af.
Deze olifanten worden hier opgevangen , verzorgd en klaargemaakt om te werken of om naar een circus te gaan , of om gewoon de oude dag uit te zitten ! Er worden ook jonge olifantjes geboren , want ja , er gebeurd wel eens wat in het donker natuurlijk . En niet alleen in het donker hebben we wel gezien . . . .
Daarna lekker eten in een restaurant op het terrein , en after lunch naar een natuurgebied waar de olifanten de rest van de dag doorbrengen , een prachtig gebied met veel palmen en savanne met bergen op de achtergrond. In de verte , we konden helaas niet dichtbij komen zagen we bomen vol met hangende “Foxbirds “ die wij volgens ons vliegende honden noemen .
Daarna weer op weg terug , kamikazes , en treinen die vol hingen met reizigers , dat daar geen doden bij vallen . . . . Ook zagen we prachtige Hindoestaanse tempeltjes , met allemaal beeldjes en kleuren .
De Nederlanders hebben hier weer een stuk geschiedenis geschreven , hoor , we hebben het weer afgepikt van de Portugees , (1660)en weer afgegeven aan de Brit in 1796 . In 1948 werd Ceylon onafhankelijk en de naam werd in 1972 veranderd in de originele naam Sri Lanka . Rond 1980 brak de burgeroorlog uit , tussen de Tamils ( Tamil tigers ) en de Sinhala waarbij zo’n 70.000 doden vielen . De oorlog werd pas 3 jaar geleden beëindigd , en nu zijn ze weer op de goede weg . Ook zeer dramatisch was de Tsunami in December 2004 , waarbij 30.000 doden vielen . Misschien wel leuk te vertellen is dat de film “The bridge over the river Kwai “ hier is opgenomen .
Wat is het heerlijk om na zo’n prachtige dag weer lekker op het koele schip aan te komen , even een heerlijke douche te nemen , en daarna lekker met je tafelgenoten te eten en je verhalen uit te wisselen !
Wij vinden het hartstikke leuk dat zoveel mensen onze verhalen lezen en daar ook op reageren . We kunnen niet iedereen persoonlijk beantwoorden , maar alle reacties worden zeer gewaardeerd !! Bedankt daarvoor .
Komende 2 dagen zitten we weer op zee , kunnen we weer rustig bijkomen . Zondag zijn we in Phuket , Thailand , en gaan we naar “James Bond Island “
Tot Dan . . . . .

• 02 Februari 2012 - 18:43

Familie Teitsma:

wat een verslag en wat een belevenis jullie makken nog eens wat mee het is altijd leuk om jullie verslagen te lezen
    ik blijf bij het oude geniet er van en blijf die mooie foto's versturen en de verslagen ook dan kunnen wij er ook van genieten

• 02 Februari 2012 - 18:59

Alie En Jan:

Tjonge de indrukken volgen elkaar snel op. Inderdaad Kamikaze op de weg. En een mooi land met heel veel groen. Leuk die enorme olifanten die hebben we hier niet. De Geeuw is inmiddels dicht maar ze zeggen dat er morgen sneeuw komt. volop waterhoentjes achter en naast het huis ... die missen jullie, maar er staat veel moois tegenover zien we.
    Tot gauw.

• 02 Februari 2012 - 20:54

Yvonne:

Tjonge jonge, onvoorstelbaar wat jullie allemaal zien èn beleven! En dat bij een temperatuurverschil van meer dan 40 graden (het is hier momenteel -6)! Ik blijf net als jullie Genieten (met een hoofdletter). Veel liefs!

• 03 Februari 2012 - 04:09

Fenna:

hallo jongens, prachtige foto's en weer een leuk verhaal. ja kan wel zien aan jullie dat het daar heet is, vooral trijntje die lijkt zo rood in gezicht. ja dat weer hadden wij vorige week. jullie beleven prachtige dingen zeg, en beleven heel wat. ok veel plezier en liefs van ons doei.

• 03 Februari 2012 - 08:13

Ma.Bos:

Wat weer een prachtig verslag en fotos, heel mooi hoor! En wat warm is het daar, een heel verschil met hier want het vriest 10 graden en er ligt sneeuw.Maar wel voorzichtig hoor met al die vreemde ervaringen en grote beesten, maar veel plezier verder hoor, liefs van ma hooi

• 03 Februari 2012 - 09:39

Jan-Hein & Betty:

Mooi verhaal!!!! Trijntje, je hebt wel lef met nr. 13 op je "bretels"' en Piet, ben jij niet op je nummer gezet???

• 03 Februari 2012 - 16:02

Hillie:

Wat een prachtige foto's, en wat zijn het toch bijzondere beesten die olifanten.
    Wisten jullie dat wij in de Wereldwinkel produkten uit Sri Lanka verkopen die zijn gemaakt van olifantenpoep?
    Zoals jullie al gezien hadden produceren de olifanten heel wat 'vlaaien'. Die worden schoongemaakt, de vezels worden dan samengeperst tot papier en dat wordt dan weer verder bewerkt (geverfd enzo) en memo, notitie-blokjes, fotoalbums oid van gemaakt.
    Zo ontstaat uit iets vies, iets moois en kunnen mensen er wat geld mee verdienen.

• 03 Februari 2012 - 19:32

A-J Knol:

Hallo Fam. Bos wat een prachtige reis zijn jullie aan het maken.De foto's liegen er niet om....Veel plezier nog

• 04 Februari 2012 - 14:49

Betty:

Wat een superfoto's! Lijkt me best een beetje eng zo met die grote olifanten! Jullie lekker in de zon en wij in 30cm sneeuw.
    Wie heeft het beter voor elkaar?
    Benieuwd naar de volgende stop.
    groetjes

• 04 Februari 2012 - 21:33

Gerda :

Het houdt niet op met mooie dingen! Moet wel erg imposant zijn, zo dicht bij de olifanten! Blijven genieten ik vind het erg leuk om jullie avonturen een beetje mee te beleven, tot de volgende stop liefs Gerda