Aqaba , Jordanië
Door: pietentrijntjebos
Blijf op de hoogte en volg Piet En Trijntje
22 Januari 2012 | Jordanië, Akaba
Hallo allemaal , deze dag was een hele bijzondere , Het begon allemaal zo . . . .
We gaan naar Petra . Met een tour . Weerbericht : 7 graden ( wat al koud is . . .) en zonnig . Wat krijgen we : 4 graden en sneeuw !! Sneeuw , dat moeten jullie hebben , wij verwachten hier 25 graden . maar enfin .Wij op weg met de bus . We hebben een reisleider die er wat sjofetjes uitziet , gebrekkig Engels praat , zo van “ Me spreak a little bit English , me poor man , me have wife and she want’s every year a baby . Me have to work very hard , me work for you . enz enz . We dachten , nou , dat treffen we maar weer , gezellige boel . zo’n onderontwikkelde middenooster . . . Wat blijkt : na 10 minuten van dat alles kwam hij uit de kast , gooit z’n sjofele jas aan de kant en blijkt een ultra moderne man te zijn die uitstekend Engels spreekt , en vol zit met humor !!Wat hebben we gelachen , de heenrit van 2- ½ uur was zo om , temeer omdat we door een prachtige natuur van woestijn ( Wadi Rum ) en een besneeuwd berglandschap reden op zo’n 1500 meter hoogte .
Aqaba , by the way , grenst aan de stad Eilat , en die ligt in Israel . Het is de enige vrije grensovergang tussen de twee landen , waar volgens de gids in z’n eerste gedaante een strook land tussen ligt wat is voor de militairen want dan kunnen ze mensen die vluchten makkelijk schieten ppprrrrrt .
We komen aan in Petra waar gelukkig geen sneeuw ligt ,maar het wel freezing koud is , zodat sommige medereizigers eerst een jas moeten kopen !!!We gaan lopen door een kloof met prachtige kleuren en deze wordt steeds smaller . Het is een wandeling van een kilometer of 3 en zeer fascinerend . Je ziet uitgehouwen gaten in de rotsen (woningen ) en kunstwerken , gevels enz.
Als het uiteindelijk uitkomt op de eindbestemming Petra , die zich langzaam vanuit de nauwe kloof openbaard , valt je mond open van verbazing en springen de tranen in je ogen van ontroering dat je er bent , op die plaats . Ho , Bos , niet te lyrisch worden . . .Maar het is wel geweldig . Het is dan ook een van de (nieuwe) 7 wereldwonderen !! De stad , uitgehouwen in de rotsen is 300 jaar voor Chr.gebouwd , en pas herontdekt in 1812.Er staan op deze rustige dag vele honderden mensen van allerhande nationaliteiten , kamelen , paarden , het is zeer kleurrijk en schitterend . . . .
Op een andere plaats zie je allemaal rotswoningen , gaten in de rotsen , waar ze tot voor een paar jaar terug nog in woonden !!!Hele families , waar ze nu een nieuw dorp voor hebben gebouwd !
Ondanks de kou hebben we genoten , en de zon keerde ‘s middags weer terug .Jordanië is trouwens een zeer moderne Monarchie , de wegen zijn prima , een rustig land tussen de roerige landen Israel , Syrië , Irak en Saoedi Arabië . We hopen voor hen dat het hier rustig blijft . . . . . .Tot Later !!!!!
22 Januari 2012 - 17:02
Alie En Jan:
Net thuis van een stormachtige reis door Nederland bij 9 graden (om jullie even jaloers te maken). Maar mensen wat een pracht is dat Petra. Ik heb er al meer foto's van gezien. maar als je er zelf in staat denk ik dat het enorm indrukwekkend is. Aan julie koppies is te zien dat je geniet. Goed dat jullie een jas hadden.
Fantastisch jullie zo te volgen en van mij mogen jullie best lyrisch worden! -
22 Januari 2012 - 17:21
Betty En Jan-Hein:
Wat weer een super-indruk. En hier zitten we met 8 C en jullie in de sneeuw. Bizar! Maar t wordt vanzelf warmer- Australië volledig zomer!
xx -
22 Januari 2012 - 18:04
Yvonne:
Kippenvel gekregen van je verslag zwagertje Piet! -
22 Januari 2012 - 19:48
Haaije:
Fijn om jullie enthousiaste verslagen te lezen. -
22 Januari 2012 - 20:04
Theo .bruinsma@live.:
mooi niet theo en afke sneek -
23 Januari 2012 - 00:12
Fenna:
hallo piet en trijntje. wat een prachtige foto's jongens, en weer een heel leuk verhaal. wel hier is het erg warm 34 gr voor de hele week, wel een verschil dan daar zeg. oke jongens, geniet er maar lekker van, liefs van ons hier doeiiiiii fenna. -
23 Januari 2012 - 08:39
Trijnie:
Wat een geweldig verslag weer ,we genieten er ontzettend van. -
23 Januari 2012 - 18:53
An Vogelzang Sneek:
Wat een prachtige foto's. Jullie hadden het weer dat hier eigenlijk moet zijn. Konden we maar een beetje van de regen naar de woestijn sturen. Ik geniet van jullie verslagen. Groetjes.